![](ZDJ/zapiekanka.jpg)
FILET Z KURCZAKA | 1 sztuka |
---|---|
PIECZARKI | 150 g |
CEBULA | 1 sztuka |
CUKINIE (ŚREDNIE) | 2 sztuki |
MASŁO | 1 duża łyżka |
JAJKO | 1 sztuka |
ŻÓŁTY SER | 50 g |
SÓL, PIEPRZ | do smaku |
Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
Dopraw przyprawami i wystudź.
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz przyprawami. Cukinie odstaw na około 30 minut, odsącz sok a potem napełniaj farszem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie posyp cukinie serem.