FILET Z KURCZAKA 1 sztuka
PIECZARKI 150 g
CEBULA 1 sztuka
CUKINIE (ŚREDNIE) 2 sztuki
MASŁO 1 duża łyżka
JAJKO 1 sztuka
ŻÓŁTY SER 50 g
SÓL, PIEPRZ do smaku



Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
Dopraw przyprawami i wystudź.
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz przyprawami. Cukinie odstaw na około 30 minut, odsącz sok a potem napełniaj farszem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie posyp cukinie serem.