| FILET Z KURCZAKA | 1 sztuka |
|---|---|
| PIECZARKI | 150 g |
| CEBULA | 1 sztuka |
| CUKINIE (ŚREDNIE) | 2 sztuki |
| MASŁO | 1 duża łyżka |
| JAJKO | 1 sztuka |
| ŻÓŁTY SER | 50 g |
| SÓL, PIEPRZ | do smaku |
Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
Dopraw przyprawami i wystudź.
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz przyprawami. Cukinie odstaw na około 30 minut, odsącz sok a potem napełniaj farszem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Po tym czasie posyp cukinie serem.